صدای جمهوری اسلامی ایران

دبیر ستاد حقوق بشر با حضور در یك برنامه تلویزیونی به موضوع جنایت‌های رژیم صهیونیستی از جمله هدف قرار دادن بیمارستان‌ها پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری میزان، كاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در برنامه «به افق فلسطین» كه از شبكه افق پخش شد، درباره حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفا غزه، گفت: آنچه كه امروز در نوار غزه شاهدیم، نمایشگاهی است مملو از انواع و اقسام جنایات. البته رژیم صهیونیستی در طول بیش از 75 سال موجودیت جعلی خود تمامی جنایت‌ها را مرتكب شده، ولی در دور اخیر این جنایات، شاهد انواع جرایمی كه در چارچوب صلاحیت حقوق كیفری بین‌المللی قرار می‌گیرند، در همان روز‌های اولیه هستیم.

غریب‌آبادی با تاكید بر اینكه كسی از رژیم صهیونیستی انتظار رعایت حقوق بشر ندارد، افزود: اما اگر یك رژیم یاغی، جنایتكار، كودك‌كش و آپارتاید به نام رژیم صهیونیستی اسرائیل پیدا شود، وظیفه سازمان‌های بین‌المللی و كشور‌هایی كه مدعی حقوق بشرند، بسیار سنگین است، چون ادعای منادی حقوق بشر بودن دارند.

وی ادامه داد: حمله به یك بیمارستان غیرنظامی به بهانه اینكه تبدیل به یك پایگاه نظامی شده، جنایت فجیعی است. پیش از این هم به همین بهانه به بیمارستان المعمدانی حمله كردند و بیش از هزار نفر از مردم بی‌گناه را به شهادت رساندند و هیچ كس هم این رژیم را پاسخگو نكرد! اما نكته مهم این است كه این روز‌ها ادعا‌ها در مورد حقوق بشر دیگر رنگ باخته است و سازمان‌های بین‌المللی دیگر هیچ اثر و خاصیتی ندارند.

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح كرد: معاهدات حقوق بشری مختلفی ایجاد شده‌اند؛ آیا توانستند جلوی این تجاوزات و جنایات را بگیرند؟ می‌بینیم كه هیچ كارآمدی نداشتند. الان در آستانه هفتاد‌ و پنجمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم. در شرایطی كه به هیچ وجه این ابزار‌ها و سازوكار‌های بین‌المللی موفق نبودند جلوی جنایات رژیم اشغالگر را بگیرند، آیا باید جشن گرفت و به وجود چنین سازمان‌ها و معاهداتی افتخار كرد؟!

وی در ادامه گفت: طنز تلخ و البته مساله مضحك این است كه رژیم صهیونیستی عضو تعدادی از معاهدات حقوق بشری است؛ عضویت نمادین و پرستیژی به چه دردی می‌خورد؟ الان نیاز به اقدام از سوی كشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی داریم. نزدیك به 40 روز از این جنایات گسترده می‌گذرد؛ شورای حقوق بشر هنوز یك جلسه اضطراری تشكیل نداده است، در حالی كه رسیدگی به این جنایات هم در صلاحیت شورای امنیت و هم شورای حقوق بشر است. گزارشگر ویژه حقوق بشر و كمیسیون تحقیق مستقل در مورد جنایات رژیم صهیونیستی داریم. كمیسیون تحقیق اعلام كرده هر طرفی اگر شكایتی و مستنداتی دارد، برای این كمیسیون بفرستد، ولی هیچ ماموریتی از سوی شورای حقوق بشر هنوز معین نشده است.

غریب‌آبادی همچنین گفت: از این پس نباید اهمیتی برای ادعا‌های كشور‌ها و سازمان‌های حقوق بشری قائل شویم، البته این موضوع برای ما مكشوف بود، ولی در این دور از جنایات بیش از پیش تضاد‌ها و تناقض‌های خود را آشكار كردند.

وی با اشاره به غیرقابل احصا بودن جنایات رژیم صهیونیستی، گفت: بیش از 3 هزار عملیات تروریستی رژیم اشغالگر انجام داده؛ بیش از 3 هزار و 500 عملیات كشتار انجام داده؛ بیش از 7 میلیون فلسطینی آواره شدند؛ بیش از صدهزار نفر قبل از عملیات طوفان الاقصی طی بیش از 75 سال شهید شدند؛ فقط در 40 روز گذشته نزدیك به 12 هزار نفر شهید شدند كه جنایت بسیار گسترده‌ای است، صد‌ها هزار نفر در 7 دهه گذشته مصدوم و مجروح شدند كه اگر بخواهیم این جنایات را ثبت كنیم، فقط تیتر آن‌ها چندین جلد كتاب می‌شود.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه بیان كرد: برخی اقدامات را سازمان‌های بین‌المللی انجام دادند كه باز حاكی از بی‌خاصیت بودن این سازوكار‌ها است. در طول 75 سال بیش از 512 قطعنامه در مجمع عمومی، شورای امنیت و شورای حقوق بشر علیه این رژیم اشغالگر صادر شده كه هیچكدام اجرا نشده و 55 قطعنامه را در شورای امنیت فقط آمریكا وتو كرد. ما تنها با پدیده رژیم صهیونیستی مواجه نیستیم؛ اگر تنها این رژیم بود نیرو‌های مقاومت برای نابودی این رژیم آپارتاید و كودك‌كش كافی بودند. برخی كشور‌ها حامی این رژیم هستند مثل آمریكا و برخی كشور‌های غربی. الان در طوفان الاقصی آمار بسیار وحشتناكی از تخریب زیرساخت‌ها، حمله به اماكن آموزشی، مذهبی و درمانی، همچنین ساختمان‌های مسكونی منتشر می‌شود. از آن طرف، آمریكا به جای جلوگیری از این جنایات و كشتار، خودش به یك طرف تجاوز تبدیل شده و انواع حمایت‌های مالی، نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیك را از رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد.

وی تاكید كرد: رژیم صهیونیستی در جنایات خود تنها نیست؛ ما برخی از كشور‌های غربی و آمریكا را كاملا مقصر می‌دانیم در جنایاتی كه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌گناه غزه انجام می‌دهند.

غریب‌آبادی درخصوص اقدامات در عرصه بین‌المللی و در داخل جمهوری اسلامی ایران در توقف این جنایات، گفت: این جنایات دیر یا زود تمام خواهد شد؛ اما نكته بسیار مهم كار حقوقی و قضایی علیه جنایات این رژیم آپارتاید است؛ همانطوری كه مقام معظم رهبری فرمودند رژیم صهیونیستی باید محاكمه شود، محاكمه كار حقوق و قضایی است. برخی از وكلا و حقوقدانان حتی از كشور‌های اروپایی حدود 200 الی 300 نفر به صورت خودجوش اقداماتی را علیه رژیم صهیونیستی به ابتكار خود انجام داده‌اند و سراغ محاكم رفتند. علت این چیست؟ به این دلیل كه وسعت این جنایات به قدری عظیم است كه افكار عمومی شاهدند كه حتی از سازمان‌های بین‌المللی هم كاری برنمی‌آید و خودشان دست به كار شدند. ما نیز با استفاده از ظرفیت نهاد‌ها و جامعه وكلا در داخل برای پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی با كمك كانون وكلای دادگستری و مركز وكلا و كارشناسان رسمی قوه قضاییه و برخی از حقوقدانان و اساتید حقوقی چندین نشست تخصصی را برگزار كردیم و شبكه‌ای از مدافعان و حامیان فلسطین را تشكیل می‌دهیم.

وی ادامه داد: كشور‌هایی كه اصل صلاحیت جهانی را پذیرفته آن نیز علیه رژیم صهیونیستی می‌توانند طرح دعوا كنند. دیوان كیفری بین‌المللی هم صالح به رسیدگی به 4 جرم یعنی جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، نسل‌زدایی و جرم تجاوز است. دولت فلسطین عضو این دیوان است و دادستان دیوان از سال 2021 تحقیقات را علیه رژیم اشغالگر آغاز كرد. اینجا دولت‌ها می‌توانند شكایت خود را طرح كنند و دولت فلسطین هم این كار را انجام داد، ولی متاسفانه شاهد كم‌تحركی دادستان دیوان هستیم. در حالی كه در قضیه اوكراین با یك تیمی رفتند و گزارشی تهیه كردند. مستندسازی در حال انجام است. رسانه‌ها نیز پر است از مستندات. پس كار حقوقی در حال انجام است. ما برای اولین بار در دادستانی تهران نیز پرونده‌ای علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه باز كردیم.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است