صدای جمهوری اسلامی ایران

كارشناسان هزینه بازسازی خرابی‌های نوار غزه در نتیجه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به این منطقه را تا 50 میلیارد دلار برآورد كردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت به نقل از خبرگزاری فارس، با توجه به خسارات هنگفت تجاوز رژیم غاصب صهیونیستی و آسیب به زیرساخت‌های نوارغزه، كارشناسان هزینه بازسازی خرابی‌های نوار غزه را تا 50 میلیارد دلار برآورد كردند.

در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور تركیه اعلام كرده است كه كشورش برای بازسازی بیمارستان‌ها، مدارس و زیرساخت‌های تخریب شده نوار غزه تلاش خواهد كرد.

علاءالدین شنكولر، پژوهشگر اهل تركیه می‌گوید: هزینه‌های جنگ بالای 50 میلیارد دلار برآورد می‌شود و تركیه هم به تنهایی قادر به تقبل بازسازی آنجا نیست، بلكه جامعه بین المللی باید به كمك غزه بیاید.

وی افزود: تركیه احتمالا در بازسازی بیمارستان الصداقه تركیه در غزه و شمار دیگری از تاسیسات حیاتی مشاركت كند.

این پژوهشگر تركیه‌ای با بیان اینكه جنگ تخریب و كشتار اسرائیل هنوز متوقف نشده است، گفت: برآورد هزینه‌ها و حجم خسارات دشوار است.

سمیر صالحه، تحلیلگر دیگر تركیه‌ای هم با بین اینكه توقف جنگ شرط اصلی و اولیه صحبت از بازسازی است، گفت: ماشین جنگی اسرائیل صدها مدرسه و بیمارستان را تخریب كرده و نیروگاه برق غزه و پنل‌های تولید انرژی خورشیدی را از كار انداخته است. 50 نهاد دولتی غزه هم توسط اسرائیل نابود شد و سه ایستگاه پمپاژ آب و شش ایستگاه تصفیه آب هم از كار افتاد تا مردم غزه در گرسنگی و تشنگی بمانند.

به گفته محمود الزغموت، پژوهشگر فلسطینی، اماكن عبادی و مراكز وابسته به نهادهای بین المللی غزه هم از حملات اسرائیل در امان نبودند و در این مدت سه كلیسا و قریب به 70 مسجد در بمباران‌های اسرائیل با خاك یكسان شدند .

وی با اشاره به تخریب بیش از 45 هزار واحد مسكونی در شمال نوار غزه گفت: بمباران 35 بیمارستان نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی هزینه 1.7 تا 2 میلیارد دلاری به بار آورده است، گفت: خرابی جزیی یا كامل بیش از 550 مدرسه و مركز آموزشی هم هزینه 2.1 میلیارد دلاری را تحمیل كرده است.

الزغموت نیز پیش بینی كرد، با وجود اینكه برآورد دقیق میزان خسارات دشوار است اما بارسازی كم‌تر از 40 میلیارد دلار هزینه نخواهد داشت و همه این خسارات ناشی از سكوت و همدستی جامعه بین المللی با رژیم اشغالگر برای نابودی غزه و كشتار مردم آن بوده است.

این پژوهشگر فلسطینی گفت: نوار غزه حتی قبل از عملیات طوفان الاقصی در محاصره و فقر به سر می‌برد و اقتصاد این منطقه در نتیجه تحریم‌های رژیم صهیونیستی در همه بخش‌ها با افول مواجه بوده است.

وی افزود: تخریب كارگاه‌های كوچك و زمین های كشاورزی مردم غزه در حملات رژیم صهیونیستی نیز خسارت سنگینی را به آنها وارد كرده است.

امروز پنجشنبه چهل و هشتمین روز از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی علیه غزه بوده است. این در حالی است كه از صبح فردا آتش‌بس موقت در غزه برقرار می‌شود. حماس و كابینه رژیم صهیونیستی در بیانیه‌های جداگانه از توافق برای آتش‌بس چهار روزه خبر دادند. براساس این توافق مقرر شد 150 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل در ازای رهایی 50 اسیری كه در عملیات طوفان الاقصی به اسارت حماس در آمدند، آزاد شوند. توقف درگیری‌ها و ارسال كمك‌های انساندوستانه از دیگر مفاد این آتش بس است.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است