صدای جمهوری اسلامی ایران

پالتیكو در گزارشی نوشت كه واشنگتن می‌خواهد اداره غزه را به تشكیلات خودگردان بسپارد تا خیالش از امنیت شهرك‌نشینان راحت باشد، طرحی كه حتی نتانیاهو هم با آن مخالفت كرده و گفته به هیچ وجه غزه را به فلسطینیان نخواهد داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ در شرایطی كه گروه‌های مقاومت با همه توان در برابر ارتش صهیونیستی در غزه مقاومت می‌كنند و دورنمای روشنی برای توقف درگیری‌ها وجود ندارد و خود صهیونیست‌ها هم نسبت به پیروزی احتمالی در این نبرد تردید دارند، دولت امریكا از هم اكنون خود را برای دوره پسا حماس، آماده می‌كند. پالتیكو در گزارشی نوشت كه واشینگتن می‌خواهد اداره غزه را به تشكیلات خودگردان بسپارد تا خیالش از امنیت شهرك‌نشینان راحت باشد، طرحی كه حتی نتانیاهو هم با آن مخالفت كرده و گفته به هیچ وجه غزه را به فلسطینیان نخواهد داد.

جنگ غزه در حالی وارد سومین ماه خود شده است كه ده‌ها هزار نفر از فلسطینیان به دست ارتش صهیونیستی شهید و زخمی شده‌اند و جامعه جهانی تلاش می‌كند فوراً به این نسل‌كشی پایان دهد. در چنین شرایطی، امریكا چشم خود را به جنایات صهیونیست‌ها بسته و علاوه بر كمك‌های تسلیحاتی، خواب‌های آشفته‌ای را برای غزه دیده است تا صهیونیست‌ها در آرامش بیشتری زندگی كنند.

مقامات بلندپایه امریكایی آنچه را به گفته آن‌ها ویژگی‌های طرح دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریكا پس از جنگ در نوار غزه بود، فاش كردند. نشریه پالتیكو روز سه‌شنبه در گزارشی نوشت: «مقامات كاخ سفید، وزارت خارجه و سایر آژانس‌ها به رهبری هماهنگ‌كننده امور خاورمیانه كاخ سفید هفته‌ها را صرف تدوین این طرح كرده‌اند كه شامل افزایش كمك‌های امنیتی واشینگتن به تشكیلات خودگردان فلسطین و اعطای نقش بیشتر به هماهنگ‌كننده امنیتی امریكا در منطقه است.»

به گفته یك مقام امریكایی، «دولت بایدن در حال تدوین طرحی برای نوار غزه پس از پایان جنگ است كه بر اساس آن یك قدرت فلسطینی به‌رغم مخالفت اشغالگران، اداره آن را به دست بگیرد. مراحل این طرح شامل بازسازی غزه و ایجاد نیروی بین‌المللی برای ایجاد ثبات و سپس روی كار آمدن یك قدرت فلسطینی برای حكومت در غزه است.» مقامات امریكایی اشاره كردند كه نیاز به یك نیروی بین‌المللی برای دستیابی به ثبات بلافاصله پس از توقف جنگ و به دنبال آن روی كار آمدن قدرتی فلسطینی با حكمرانی تجدید شده در بلندمدت وجود دارد.

یك مقام امریكایی با بیان اینكه تشكیلات خودگردان فلسطین از نظر مشروعیت و توانایی در نوار غزه با چالش‌های بزرگی مواجه است، گفت: «طرح دولت بایدن كنترل نهایی غزه به دست تشكیلات خودگردان را پیش‌بینی می‌كند.»
برنامه‌ریزی دولت امریكا برای آینده غزه درحالی است كه هنوز درگیری‌ها ادامه دارد و برخلاف هدف نهایی اسرائیل و امریكا، جنبش حماس همچنان دست برتر را در تحولات میدانی دارد و توانسته تلفات سنگینی را به ارتش اشغالگر وارد كند. گروه‌های مقاومت گفته‌اند كه اجازه نخواهند داد غزه توسط صهیونیست‌ها اشغال شود و برخی مقامات اسرائیلی هم نسبت به نابودی این جنبش و پیروزی در غزه امیدی ندارند، اما با این حال واشینگتن سناریو‌های خود را طراحی كرده است.

از نظر دولتمردان كاخ سفید، تشكیلات خودگردان گزینه خوبی برای تأمین امنیت شهرك‌نشینان است و همانگونه كه در كرانه باختری خوش خدمتی خود را به اربابان صهیونیستی نشان داده است، می‌تواند در غزه هم گماشته خوبی برای تل‌آویو باشد. دسیسه جدید واشینگتن در شرایطی است كه مردم غزه دل خوشی از تشكیلات ندارند و در سال ۲۰۰۷، در انتخابات محلی آن را از این منطقه بیرون راندند و با توجه به اینكه محمود عباس، رئیس این تشكیلات را فردی سازشگر می‌دانند، اگر به فرض محال طرح واشینگتن اجرایی هم شود، بدون تردید در آینده موج مخالفت‌های مردمی با حضور تشكیلات خودگردان در غزه تشدید خواهد شد، زیرا از نظر ساكنان غزه، تشكیلات خودگردان هیچ فرقی با رژیم صهیونیستی ندارد. لازم به ذكر است كه محمود عباس، در دو ماه گذشته نه تنها جنایات اشغالگران را در غزه محكوم نكرده، بلكه به جای آن از عملیات حماس به‌شدت انتقاد كرده است.

سپردن اداره غزه به تشكیلات خودگردان، یكی از چند گزینه‌ای است كه این روز‌ها از سوی كارشناسان و برخی مقامات غربی و منطقه‌ای مطرح می‌شود. در كنار آن، گزینه‌های دیگری هم از جمله كوچاندن فلسطینیان به كشور‌هایی مانند اردن و مصر و اشغال آن توسط ارتش صهیونیستی نیز روی میز قرار گرفته است.

مخالفت تل‌آویو

هر چند مقامات تل‌آویو پیش از این تشكیلات را مهره خوبی برای خود در سرزمین‌های اشغالی می‌دانستند، اما پس از شروع عملیات طوفان الاقصی، نظرشان تغییر یافته است و به هیچ وجه حاضر نیستند اداره غزه را به این سازمان تحویل دهند و در این میان با سیاست‌های امریكا موافق نیستند. رسانه‌های اسرائیلی روز سه‌شنبه گزارش دادند كه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی پیامی به مقامات امریكا، مخالفت خود را با وجود هرگونه اقتدار فلسطینی در نوار غزه اعلام كرده است. شبكه «آی۲۴» اعلام كرد كه نتانیاهو هفته گذشته در جریان گفتگو‌های غیرعلنی خود با مسئولان امریكایی به آینده نوار غزه پس از پایان جنگ اشاره كرده و گفته كه «نه‌تن‌ها با یك اقتدار مجدد فلسطینی در غزه پس از جنگ مخالف است، بلكه اصلاً هیچ‌گونه قدرت فلسطینی در نوار وجود نخواهد داشت.» شبكه «كان» اسرائیل هم گزارش داد كه نتانیاهو این اظهارات را در جمع نمایندگان كنست تكرار كرده و حتی پیام‌های دیگری هم در این زمینه برای مقامات دولت امریكا فرستاده است. طبق گزارش خبرگزاری سما، نتانیاهو دیروز هم در سخنانی در واكنش به طرح واشینگتن گفت: «من نمی‌توانم خودم را گول بزنم و بگویم اشتباه فاحشی كه در توافقنامه اسلو صورت گرفت، می‌تواند غزه را اداره كند و ما اشتباه توافقنامه اسلو را تكرار نخواهیم كرد. باید اسرائیل تسلط امنیتی بر سراسر نوار غزه داشته باشد تا هیچ تهدیدی در سال‌های آتی علیه آن شكل نگیرد.»

نتانیاهو پیش‌تر مدعی شده بود كه پس از اشغال غزه، اداره آن را به تشكیلات نخواهد داد، چرا كه به ادعای او محمود عباس باید عملیات حماس را محكوم می‌كرد و در كنار تل‌آویو می‌ایستاد.

مرتبط با این خبر

  • سینمای مقاومت صرفاً به جنگ و درگیری خلاصه نمی‌شود

  • حركت رسانه‌ای اسرائیل برای مظلوم‌نمایی نشان از شكست فاحش آنهاست

  • مأموریت رسانه‌های معاند انكار دستاوردهای آتش‌بس است

  • كشورهای مسلمان باید در بازسازی غزه مشاركت كنند

  • واكنش حزب‌الله به نقض آتش‌بس ازسوی رژیم صهیونیستی

  • ‌انقلابی كه با «مقاومت» همراه شد

  • نتانیاهو باید پاسخگوی اتهامات فردی خود هم باشد

  • شروط توافق آتش‌بس نشانه دست برتر جریان مقاومت است

  • ابهاماتی در فرآیند توافق آتش‌بس در غزه وجود دارد

  • كشتار كودكان و زنان لكه ننگی بر پیشانی مدعیان لیبرال دموكراسی است