صدای جمهوری اسلامی ایران

مرتضویان از تفاوت و تضاد بین نسل جدید و نسل قدیم به عنوان یكی از موانع انتقال فرهنگ مقاومت نام برد و گفت: نسل قدیم نمی خواهد مختصات و ویژگی های نسل جدید را بپذیرد و نسل جدید هم احساس درك شدن و حمایت شدن از طرف نسل قدیم را ندارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ دكتر فاطمه مرتضویان استاد دانشگاه و روانشناس در گفتگو با برنامه «در امتداد شقایق» رادیو مقاومت اظهار كرد: زنان به عنوان نیمی از جمعیت انسانی علاوه بر نقش مهم همسری و مادری، می توانند در حوزه های علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز فعالیت كرده و به پیشرفت جامعه كمك كنند.

وی افزود: زنان به دلیل صفات و ویژگی های خاصی كه دارند مستعد حضور در نقش های مختلف هستند كه از جمله این صفات، توانایی همدلی و همكاری است. در واقع، زنان به دلیل آگاهی كه به سبب احساسات و عواطف خود دارند می توانند خواسته ها و عواطف و نیازهای دیگران را هم درك كنند.

این استاد دانشگاه با بیان اینكه همدلی یكی از عناصر هوش هیجانی است گفت: زنان به كمك عنصر همدلی می توانند دیدگاه ها و خواسته های دیگران را درك كنند و برای رسیدن به اهداف با افراد تعامل و همكاری موثر و موفقی داشته باشند.

مرتضویان اضافه كرد: دومین ویژگی زنان قدرت تفكر خلاقانه و نوآوری است كه به كمك آن می توانند به پیشرفت و توسعه جامعه كمك كنند و تغییرات بزرگی را در جامعه رقم بزنند.
وی به حضور موفقیت آمیز زنان در عرصه علمی و سیاسی اشاره كرد و گفت: زنان علاوه بر نقش های حیاتی خود یعنی نقش مادری و همسری می توانند نقش های دیگری هم ایفا كنند كه سبب پایداری جامعه شود.

این استاد دانشگاه درمورد چالش های ترویج فرهنگ مقاومت و انتقال آن به نسل جدید نیز اظهار كرد: اولین چالش، تضعیف ارزش های اخلاقی و عقیدتی در نسل جدید است. نسل جدید با تصویرات منفی كه از فضای مجازی و رسانه ها دریافت می كنند از ارزش های اخلاقی و عقیدتی كه برای نسل های قبلی با ارزش بوده دور شدند و این موضوع می تواند بی اعتمادی و بی احترامی و بی ارزشی را بین دو نسل به وجود بیاورد و انتقال فرهنگ را مختل كند.

مرتضویان عنوان كرد: راهكار حل اختلاف عقیده بین نسل گذشته و نسل جدید این است كه ارزش های اخلاقی را در نسل جدید تقویت كرده و ارزش های اخلاقی و دینی را به صورت مدرنیته و به دور از قضاوت های ذهنی و مناسب عصر كنونی به نسل جدید معرفی كنیم.

وی افزود: وقتی كه این ارزش ها تثبیت شود اعتماد و احترام و ارزشمندی بین دو نسل به وجود می آید و در نتیجه انتتقال فرهنگ تسهیل پیدا می كند.

استاد دانشگاه چالش دوم را تفاوت و تضاد بین نسل جدید و نسل قدیم عنوان كرد و گفت: نسل قدیم نمی خواهد مختصات و ویژگی های نسل جدید را بپذیرد و نسل جدید هم احساس درك شدن و حمایت شدن از طرف نسل قدیم را ندارد و این موضوع موجب بی توجهی و بی احترامی بین این دو نسل شده و انتقال فرهنگ را دشوار كرده است.

مرتضویان ایجاد فضای تعاملی بین دو نسل مانند برگزاری نشست و كارگاه و ایجاد فضای فعالیت های مشترك برای تبادل تجربیات و پیشنهادات دو نسل را از دیگر راهكارهای احترام و همدلی بین دو نسل و انتقال فرهنگ خواند و بر آن تأكید كرد.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید برنامه «در امتداد شقایق» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 تا 11:00روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

خبرنگار: مائده علیم آبادی

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است