صدای جمهوری اسلامی ایران

احمد عربانی با بیان این كه رشته دانشگاهی برای این رشته وجود ندارد، اظهار كرد: پیشنهاد می‌دهم تا همانند نقاشی، واحدی هم برای كاریكاتور در دانشگاه باز شود.

برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با احمد عربانی كاریكاتوریست به‌صورت تلفنی گفتگو كرد.
به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ احمد عربانی با اشاره به مرحوم كیومرث صابری گفت: ما از زمان قبل از انقلاب در مجله توفیق با همدیگر همكار بودیم ایشان ویراستاری می‌كردند درعین‌حال كه طنز هم می‌نوشتند. بعد از انقلاب طنز را در روزنامه اطلاعات شروع كردند و سپس از سال 1369 در نشریه هفتگی گل‌آقا تا سال 1381 زمانی كه فوت كردند، همكار بودیم. ایشان در جمع خصوصی بزله گو و در جمع عمومی جدی بودند.
وی افزود: با این كه ایشان در نگارش و نوشتن تبحر داشتند؛ ولی نقطه‌نظراتشان برای ما كه در گروه تصویریه بودیم مثمرثمر بود و استفاده می‌كردیم.
این كاریكاتوریست به نحوه ورود طنز بعد از انقلاب در جامعه اشاره و اظهار كرد: مرحوم صابری با مرحوم رجایی همكار بودند و در دبیرستان‌ها تدریس می‌كردند و زمانی كه شهید رجایی نخست‌وزیر شد ایشان را به‌عنوان مشاور فرهنگی خودش برگزیدند. بعد از شهادت شهید رجایی وقتی رهبر انقلاب رئیس‌جمهور شدند باز هم آقای صابری را نگه داشتند. ایشان مقبولیتی داشت و با نظام خوب بود و نظرخواهی می‌كرد. مرحوم صابری می‌گفت نزدیك به یك سال با مرحوم فرجیان گفتگو و با مسئولین ذی‌ربط مشورت می‌كردیم تا مجله گل‌آقا را ایجاد كنیم و دست به انتشار زدیم.
وی افزود: چون آن زمان تازه جنگ تمام شده بود و فضا سنگین بود، لازم دیدند تا چنین نشریه‌ای منتظر شود تا افسردگی افراد را ترمیم كند. خوشبختانه همین‌طور هم شد و نشریه گل‌آقا آبان‌ماه 1369 منتشر شد و واقعا اثرگذاری خوبی داشت و انعكاس خوبی داشت همچون صوراسرافیلی بود كه دمیده شد و مردم بسیار زیاد استقبال می‌كردند.
عربانی اظهار كرد: ما هم می‌دانستیم كه باید قلممان لطیف باشد و چون این مجله داخل خانواده‌ها می‌رود به همین علت سعی كردیم مطالب چه تصویری و چه نوشتاری، طوری نباشد كه باعث شرمندگی‌مان باشد. الحمدلله تا جایی كه اطلاع دارم بیراهه نرفتیم.
وی با اشاره به این كه قبل از مجله گل‌آقا مجلات طنز دیگری وجود داشت، گفت: مجله فكاهی ون هم در آن زمان منتشر می‌شد؛ ولی محتاط عمل می‌كردند و آن طور كه بایدوشاید توقعی را كه از انسان‌های فرهیخته و با سواد و طناز ساطع شود؛ ولی گل‌آقا آمد و جبران كرد.
این كاریكاتوریست در مصاحبه تلفنی با رادیو انقلاب، كاریكاتور را زبان بین‌المللی دانست و گفت: كاریكاتور برای همه قابل‌فهم است و حتی در كوران انقلاب، قبل از 22 بهمن گروه‌های زیادی فعالیت می‌كردند بنده و دوستم آقای عبداللهی نیا كاریكاتور می‌كشیدیم و به در و دیوار دانشگاه می‌چسباندیم و با حربه‌ای كه داشتیم پیام‌مان را می‌رساندیم.
وی تأكید كرد: یك كادر كاریكاتور ممكن است كار یكی دو تا كتاب را هم از نظر مفهومی انجام دهد به‌شرط این كه پخته باشد و كار تكراری نباشد.
عربانی متذكر شد: نسل من و حتی نسل‌های قبل از من حمایت می‌شدیم. استادانی داشتیم كه مراقب ما بودند و راه را نشان می‌دادند. چون درعین‌حال كاریكاتور مانند تیغ دو لبه است. اگر مراقب آن نباشیم به بیراهه می‌رود و خیلی هم خطرناك می‌شود.
وی با انتقاد از مسئولین در حوزه كاریكاتور گفت: چون آكادمی نیست كه متولی آموزش كاریكاتوریست‌های جوان باشد و بر كارشان نظارت كند و از آنها حمایت كند گهگاه با آثار و مشكلاتی در این حوزه روبه‌رو هستیم كه چالش آفرین است. باید مراقب باشیم استعدادهای موجود در نقاشی و كاریكاتور هرز نروند.
این كاریكاتوریست با بیان این كه رشته دانشگاهی برای این رشته وجود ندارد، اظهار كرد: پیشنهاد می‌دهم تا همانند نقاشی، واحدی هم برای كاریكاتور در دانشگاه باز شود. راهی باز كنند از كانال نقاشی در دانشگاه تا كاریكاتور را آموزش دهند. البته از نظر علمی زمینه اولیه كاریكاتور، نقاشی و طراحی است؛ ولی از جایی به بعد با هم فرق می‌كنند.
وی افزود: همچنین می‌توان همانند خانه كاریكاتور، مؤسسات خصوصی زیر نظر دولت یا شهرداری ایجاد شود و افراد باتجربه در آنجا آموزش داد.
گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف‌ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم‌افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.
همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است