صدای جمهوری اسلامی ایران

معترضان با مسدود كردن بزرگراهی در تل‌آویو خواستار آزادی اسرای صهیونیست در غزه شدند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس، معترضان و خانواده‌های اسرای صهیونیست در غزه یكی از بزرگراه‌ها در تل‌آویو را مسدود كرده و خواستار آزادی اسرا شده‌اند.

این در حالی است كه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، از روز سه‌شنبه در پی اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در ترور «صالح العاروری» معاون رئیس دفتر حماس در بیروت حماس به میانجی‌ها اطلاع داد كه تمام مذاكرات درباره آزادی اُسرا در غزه تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.

منابع خبری روز سه‌شنبه از شهادت صالح العاروری بر اثر یك حمله پهپادی رژیم صهیونیستی در ضاحیه جنوبی بیروت خبر دادند. منابع لبنانی گزارش دادند این پهپاد یك دفتر متعلق به حماس را هدف قرار داد كه به شهادت 3 نفر و زخمی شدن 11 نفر دیگر منجر شد.

در همین حال، خانواده اسرای صهیونیست در غزه به چالشی بزرگ برای كابینه جنگی نتانیاهو تبدیل شده است. چند هفته پیشتر دیدار گزینشی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل با برخی از اعضای خانواده اسرا خشم آنها را در پی داشت.

روز 28 آذرماه رسانه‌های داخلی در اسرائیل گزارش دادند گزینش تنها 15 نفر از اعضای خانواده‌های اسرای اسرائیلی در غزه برای دیدار با بنیامین نتانیاهو خشم بستگان اسرای دیگر را به همراه داشته و موج انتقادهای عمومی از او را افزایش داده است.

به نظر می‌‌رسد علت گزینش تعداد محدودی از اعضای خانواده‌های اسرای اسرائیلی برای دیدار با نتانیاهو به هرج و مرج در دیدار قبلی او با خانواده‌ها ارتباط داشت.

حدود دو هفته قبل‌تر از آن دیدار، تحلیلگران و رسانه‌ها گزارش داده بودند اقدام ارتش اسرائیل در از سرگیری عملیات نظامی در غزه قبل از تكمیل فرایند تبادل اسرا با حماس خشم خانواده‌های اسرا را به همراه داشته است.

«ماریوا زانزین»، از تحلیلگران «گروه بین‌المللی بحران» روز 14 آذر گفت خانواده‌های اسرای غزه از اینكه ارتش اسرائیل قبل از تكمیل فرایند تبادل اسرا با حماس عملیات نظامی در غزه را از سر گرفته‌اند «به شدت عصبانی» هستند.

زانزین در گفت‌وگو با شبكه خبری الجزیره گفت: «به نظر می‌رسد كه دولت (نتانیاهو) نه درباره نحوه بازپس‌گیری گروگان‌ها و نه درباره نحوه پیروزی در غزه طرح روشنی اعلام نمی‌كند.»

ساعاتی قبل‌تر از این گفت‌وگو شبكه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم از بروز هرج و مرج در جلسه میان خانواده اسرا در غزه با بنیامین نتانیاهو خبر داده بود.

گزارش این رسانه حاكی از آن بود كه نتانیاهو ظاهراً در این نشست به خانواده اُسرا اطلاع داده كه نمی‌تواند همه اسرا را بازگرداند. پس از آن جلسه به آشوب كشیده شده و خانواده اسرا از این نشست خارج شده‌اند.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اكتبر (15 مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیك به دو دهه محاصره غزه و زندان و شكنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز كرد.

این عملیات یكی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ كردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر كشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز كرد و این منطقه را تحت محاصره كامل قرار داد. با وجود این، آن‌طوركه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شكست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل كرده است.

مقام‌های رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام كرده‌اند. این در حالی است كه بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امكان تحقق این هدف را زیر سوال برده‌اند.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است