صدای جمهوری اسلامی ایران

لیلا وصالی با تأكید بر اینكه روایت مادران شهدا و زنان جبهه مقاومت باید در شبكه‌های اجتماعی و فضاهای رسانه‌ای نشر حداكثری پیدا كند، گفت: لطافت‌های نگاه زنانه به عرصه مقاومت می‌تواند حس حمایتگری و تحریك عواطف و احساسات را در مردم دنیا رقم بزند و حركت‌های مقاومت را سریع‌تر به نتیجه برساند.

لیلا وصالی مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی در مصاحبه تلفنی با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، نقش محوری زنان در عرصه مقاومت را از دو زاویه بررسی كرد و گفت: محوریت زنان در جبهه مقاومت از دو بخش روایتگری عرصه مقاومت و زمانی كه در جایگاه دفاع و پشتیبانی قرار می‌گیرند قابل‌تحلیل و بررسی است.
وی ابتدا به نقش زنان در دفاع مقدس اشاره كرد و افزود: ما تا اوایل دهه 60 روایت‌هایی صرفاً مردانه از دفاع مقدس داشتیم هرچند كه بسیار غرور برانگیز و تأثیرگزار بود اما همچنان جای خالی نگاه زنانی كه در این عرصه فعالیت داشتند احساس می‌شد و البته خیلی از روایت‌ها كه راجع به زنان گفته شد، هم دقیق و كامل نبود.
مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران اظهار كرد: زمانی كه روایت‌های زنانه از عرصه‌های مقاومت نوشته شد، تازه متوجه شدیم كه چه تفكر عظیمی پشت این جریان‌سازی‌های واقعی عرصه مقاومت وجود دارد كه از تفكرات مادرانه نشئت گرفته است؛ مادرانی كه فرزندان خود را به‌گونه‌ای تربیت كردند كه همواره تفكر مسئولیت اجتماعی به‌عنوان تفكر اصلی ذهنی آنها جای بگیرد و از حق و مهر مادری خودشان گذشتند تا مردم كشور در امنیت قرار گیرند.
وصالی عنوان كرد: ما امروز هم این تصاویر را در عرصه مقاومت جهانی شاهد هستیم؛ تصاویر دختربچه‌ای كه در نقش یك زن بزرگسال، برادر كوچك خود را با پای برهنه به دوش گرفته تا او را به مكانی امن منتقل كند. این مدل استقامت كودكان غزه شاید نشان‌دهنده رنجی باشد كه در طول 75 سال آتش و عذاب اسرائیل گرفتارش بودند.
مدرس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح كرد:. تصور اسرائیل از اینكه با نقطه‌زنی‌های خاص و كشتن افراد خاص بتواند تفكر مقاومت را از بین ببرد كاملاً اشتباه است چون این تفكر در خون مردم فلسطین و غزه و لبنان جاری است.
وی با تأكید بر اینكه روایت مادران شهدا و زنان جبهه مقاومت باید در شبكه‌های اجتماعی و فضاهای رسانه‌ای نشر حداكثری پیدا كند، گفت: لطافت‌های نگاه زنانه به عرصه مقاومت می‌تواند حس حمایتگری و تحریك عواطف و احساسات را در مردم دنیا رقم بزند و حركت‌های مقاومت را سریع‌تر به نتیجه برساند.
وصالی متذكر شد: باوجود فیلترینگ در كشور ما و فیلترشدن محتوا از طرف صاحبان رسانه‌های خارجی اما همچنان مسیرهای متعددی وجود دارد كه افراد صدای خود را به گوش جهانیان برسانند مانند تعداد تصاویر اندكی كه در شبكه‌های اجتماعی درز پیدا كرد و عواطف عمومی را در جهان علیه رژیم صهیونیستی به تحرك و خشم واداشت.
مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران اظهار كرد: ما باید شبكه اجتماعی با برد جهانی داشته باشیم نه صرفاً یك پیام‌رسان كه محدود به كشور خودمان باشد ضمن اینكه فعالان رسانه‌ای نیز باید از همه امكانات و نفوذ خود و حتی تولید عبارات مرتبط و مشابه برای فعالیت‌های جدی‌تر استفاده كنند.
وصالی همچنین ترندسازی به سمت پویش‌های اجتماعی در جهت ترویج تفكر مقاومت و دفاع از كودكان فلسطین بصورت بین‌المللی را به‌عنوان یك پیشنهاد مطرح كرد و افزود: شاعران، افراد دست‌به‌قلم و هنرمندان و طراحان به‌شدت می‌توانند در این زمینه تأثیرگذار باشند.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است