صدای جمهوری اسلامی ایران

كارشناس حوزه غرب آسیا، بازدید گروسی از تاسیسات هسته‌ای را مخالف قوانین مجلس دانست و گفت: دولت، قانون را زیر پا گذاشت تا حسن نیت نشان دهد اما طرف مقابل تا بهار 1404 به ما مهلت داد تا جمهوری اسلامی رویه خود را عوض كند، ایران باید رویه خود را تغییر كند و این نوع همكاری را به ضرر خود معرفی نماید.

محمدصادق كوشكی در مصاحبه با برنامه "رقص جولان" رادیو مقاومت درباره اقدام آمریكا در وتوی قطعنامه آتش‌بس اظهار كرد: شورای امنیت تعدادی عضو دائم دارد كه دارای حق وتو هستند و اگر همه اعضای شورای امنیت از جمله 5 عضو دائم و اعضای غیردائم بر سر یك قطعنامه توافق نمایند ولی یكی از آنها بحث وتو را مطرح كند، رای همگی باطل خواهد شد.
كوشكی با بیان این كه رای مثبت 14 عضو سازمان ملل درباره آتش‌بس، توسط آمریكا از چرخه خارج می‌شود، افزود: قطعنامه هفته گذشته بر خلاف دیگر قطعنامه‌ها كه باز هم توسط آمریكا وتو شده بود، نكته‌ای مثبت درپی داشت چون از فصل هفتم برای الزام اسرائیل برای آتش‌بس استفاده می‌كرد و در این صورت سازمان‌ملل می‌توانست با نیروی مسلح، اسرائیل را به پذیرش آتش‌بس وادار كند و این كار نوعی تهدید نظامی در نظر گرفته می‌شد ولی آمریكا رای همه كشورها را باطل كرد.
وی ادامه داد: در این میان كشورهایی شرافتمندانه و با در نظرگیریِ ابعاد انسانی بسیار جدی وارد عمل شدند از جمله الجزایر، كه ده‌ها بار آتش‌بس را پیگیری كرده ولی تا زمانی كه قطعنامه مصوب نشود، كاری از پیش نمی‌رود.
كارشناس حوزه غرب آسیا با بیان اینكه فرانسه و انگلیس رویكردی منافقانه داشتند و قطعنامه‌ها را با كمك آمریكایی‌ها وتو كردند، گفت: دول فرانسه و انگلیس جزو حامیان جدی رژیم صهیونیستی بودند و در یك سال اخیر با ارسال تسلیحات و امكانات بسیار از اسرائیل حمایت كردند البته آنها در داخل با مخالفت‌های شدید مردمی روبه‌رو هستند و تقریبا هر روز راهپیمایی‌های جدی مردمی را شاهدند و قدری باید وانمود كنند كه با اسرائیل مشكل دارند.
كوشكی با بیان اینكه میلیون‌ها نفر نگران مردم غزه هستند و انگلیس و فرانسه تمایلی ندارند نامشان به صورت منفی در تاریخ ثبت شود –كه البته می شود- ، ادامه داد: آنها به مردم خود اعلام می‌كنند ما در جهت حمایت از فلسطین تلاش می‌كنیم ولی آمریكا اجازه این كار را نمی‌دهد.
وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو مقاومت پیشنهاد آتش‌بس توسط برخی صهیونیست‌ها را در راستای تلفاتی كه داده‌اند، تفسیر و تصریح كرد: آنها دلسوز فلسطینی‌ها نیستند و صرفا در جنگ آسیب دیده‌اند و برای همین از آتش‎‌بس می‌گویند.
این استاد دانشگاه درباره پیش‌نویس قطعنامه شورای حكام اظهار كرد: آمریكا و اروپا به شدت در شورا نفوذ دارند و در سال‌های اخیر هیچ‌گاه رای فنی نداده‌اند این رای بدین معناست كه بازرسان پس از بازرسی، رفتار ایران را مثبت ارزیابی كنند؛ ما نیز نهایت همكاری را داشته‌ایم و بعد از بازرسی‌ها هم اعلام شد كه مشكلی در كار نیست ولی پس از بازگشت، به ابهامات بسیار تاكید می‌شد.
كوشكی با بیان اینكه نتیجه سفر اخیر گروسی كاملا قابل پیش‌بینی بود و نیازی نبود ایران حسن نیت خود را ثابت كند، ادامه داد: مشخص بود كه آنها علیه ما حركت می‌كنند ولی باید این روند غلط را در یك جا قطع كنیم.
وی بازدید گروسی از تاسیسات هسته‌ای را مخالف قوانین مجلس دانست و افزود: دولت قانون را زیر پا گذاشت تا حسن نیت نشان دهد اما طرف مقابل برای كار خود مصمم بود و تا بهار 1404 به ما مهلت داد تا جمهوری اسلامی رویه خود را عوض كند. ایران باید رویه خود را تغییر كند و این نوع همكاری را به ضرر خود معرفی نماید.
استاد دانشگاه ادامه داد: اگر آژانس علیه ما قطعنامه‌ای تصویب نمی‌كرد، قرار بود میزان غنی‌سازی را افزایش ندهیم ولی همین امتیاز نیز از سوی غربی‌ها نادیده گرفته شد. تعهدات در آژانس دو جانبه است و باید روزی برسد كه دریابیم از سوی غربی‌ها هیچگاه خیری به ما نرسیده و همواره برای ایران مشكل‌زا بودند.
كوشكی خطاب به آنهایی كه توهم مذاكره در سر دارند، گفت: ما را به خیر غرب امیدی نیست؛ چون به هر شكلی امتیاز دهیم، دشمنی و خصومت و كینه غرب علیه ما جدی خواهد بود. برخی دولت‌مردان ما از زمان قاجار تا امروز محبت یك سویه به غرب دارند در حالی كه غربی‌ها، ایرانی شبیه عربستان را می‌پسندند. چون از قدرت‌گرفتن ما نفرت دارند و می‌خواهند به سان عرب‌ها، فقط پمپ بنزینِ دنیا باشیم.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است