صدای جمهوری اسلامی ایران

دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر به تأثیر شگرف آثار سینمایی بر ترویج فرهنگ مقاومت مردم دنیا اشاره كرد و گفت: كاری كه سریال «مختار» با مردم عراق كرد شاید 10 سال دیپلماسی ما نمی‌توانست انجام دهد و امروز ما در راهپیمایی اربعین هم شاهد عكس بازیگران این سریال هستیم.

خیرالله تقیانی پور كارگردان سینما و تئاتر، بازیگر، تهیه كننده و نویسنده برجسته كشورمان در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، درمورد وضعیت فروش و استقبال مخاطبان از فیلم سینمایی «قلب رقّه» اظهار كرد: در حال حاضر اكران فیلم «قلب رقه» محدود است اما در بخش غیركمدی‌ها جزو پرفروش‌ها قرار دارد و همراه با فروش سیّار از مرز 18 میلیارد تومان در گیشه عبور كرده است.

وی افزود: هر اتفاق و بحرانی كه در تاریخ معاصر و جغرافیای هر كشوری رخ دهد، مردمان آن كشور به دنبال این هستند كه از چند و چون آن اتفاق باخبر شوند و معمولاً هم در قالب نمایشی، آن اتفاقات را بیشتر درك و فهم می‌كنند تا مستند چراكه مستند نمی‌تواند همه قالب‌ها را به تصویر بكشد.

كارگردان و نویسنده فیلم سینمایی «قلب رقّه» گفت: جبهه غرب هنوز روی جنگ جهانی دوم كار می‌كند و استقبال خوبی هم از فیلم‌های آن در دنیا می‌شود. ماجرای جنگ تحمیلی و اتفاقات منطقه نیز بخشی از تاریخ معاصر ماست و ما این موضوعات را با گوشت و پوست و استخوان درك می‌كنیم و كماكان رزمندگان و ایثارگرانی كه این اتفاق را لمس كردند و با تبعات آن درگیرند، در خانواده هایمان حضور دارند.

تقیانی‌پور با اذعان به تعداد كم فیلم‌های مقاومت در كشورمان تصریح كرد: مردم دوست دارند كه اتفاقات و بحران‌های منطقه را در قالب نمایشی مشاهده كنند اما متأسفانه ما كوتاهی می‌كنیم و امیدوارم این غفلت جبران شود تا مردم با اتفاقات منطقه به خوبی آشنایی پیدا كنند.

وی ادامه داد: دست ما در حوزه دفاع مقدس و جنگ تحمیلی پر است و فیلم و كتاب و آثار ادبی فراوانی داریم كه البته با این وجود مقام معظم رهبری فرمودند تعداد این آثار كم است و باز هم باید ساخته شود اما طی 10 سال اخیر كه محور مقاومت در برابر بحران‌های مختلف از سوی آمریكا و رژیم صهیونیستی جانانه ایستادگی می‌‎كند، متأسفانه در حوزه نمایشی كوتاهی‌هایی صورت گرفته و باید جبران شود.

كارگردان مجموعه تلویزیونی «نجلا» بیان كرد: مكتب و سیر و سلوك شهدا معمولاً همه جا راهگشاست و وقتی از مكتب شهدا و قهرمانان سخن می‌گوییم صرفاً منظور ما جنگ نیست. ما علاوه بر جبهه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی را در سیل خوزستان و اتفاقات كرمان و راهپیمایی اربعین نیز شاهد بودیم كه راهگشا و دستگیر بودند و به همین دلیل هم مردم كرمان ایشان را با جان و دل دوست دارند.

تقیانی‌پور همچنین در پاسخ به این پرسش كه سینما و تلویزیون تا چه اندازه توانسته در این زمینه ادای دین كند، گفت: حالت بدبینانه این است كه ما در عرصه نمایشی كار نكردیم و در حالت خوشبینانه هم می‌توان گفت كه ما در این حوزه كم كار كردیم.

وی از تأثیر شگرف آثار سینمایی بر ترویج فرهنگ مقاومت مردم دنیا سخن گفت و افزود: كاری كه سریال «مختار» با مردم عراق كرد شاید 10 سال دیپلماسی ما نمی‌توانست انجام دهد و امروز ما در راهپیمایی اربعین هم شاهد عكس بازیگران این سریال هستیم.

دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر درمورد رویكرد جشنواره امسال عنوان كرد: امسال اركان اصلی جشنواره سر جای خود هستند. ما بخش غزه و فلسطین را هم اضافه و جایزه شهید حاج قاسم سلیمانی را به صورت مدالیوم و جایزه مادی و معنوی احیا كردیم تا این اتفاق در دوره‌های بعدی نیز تكرار شود. خوشبختانه اقبال هنرمندان نسبت به این جشنواره از سال‌های گذشته بیشتر شده بطوریكه تا به الان نزدیك به 300 فیلم بارگذاری شده، در بخش نمایشنامه نویسی 350 اثر وارد جشنواره شده و برای بخش بین‌الملل هم از گروه‌های حرفه‌ای تئاتر دعوت كردیم.

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است