صدای جمهوری اسلامی ایران

تحلیلگر حوزه غرب آسیا تاكید كرد: پیام تبریكِ حماس با سقوط بشاراسد، به معارضین اخوانی در سوریه مربوط است و حماس امیدوار است كه این گروه در سوریه حكومت را در دست بگیرد.

سیدهادی سید افقهی، تحلیلگر حوزه غرب آسیا در ارتباط تلفنی با برنامه "خیابان پیروزی" رادیو مقاومت، با اشاره به نگرانی‌ها از وقوع جنگ داخلی در سوریه اظهار كرد: در ادلب جمعیت كثیری با پرچم سه ستاره علیه الجولانی تظاهرات كردند.خبرها حاكی از 250 حمله نظامی رژیم صهیونیستی به تأسیسات صنعتی، نظامی، پادگان‌ها، فرودگاه‌ها و... است و دیگر چیزی به عنوان نیروهای مسلح سوری نمانده و هر كس یك اسلحه در دست خواهد گرفت.

وی افزود: باید منتظر نشست و دید كه در آینده دولت‌های اطراف سوریه مثل اردن، عراق و... این وضعیت را تحمل می‌كنند و آیا بر این كشور آنارشی حاكم می‌شود و تركش‌های آن به لبنان و كشورهای همجوار سرایت خواهد كرد یا خیر!

تحلیلگر حوزه غرب آسیا تأكید كرد: با توجه به نقشه خاورمیانه جدیدِ مورد نظر ترامپ و نتانیاهو، آنها منطقه را پر از آشوب می‌خواهند و دنبال تثبیت سوریه و دولت انتقالی نیستند.

سید افقهی همچنین تجزیه سوریه را بسیار خطرناك دانست و افزود: اگر این وضعیت ادامه یابد و جو مصالحه و آرامشِ حكومت انتقالی با حفظ حقوق اقلیت‌ها و حرمت اماكن مذهبی حفظ شود، وضعیت بدتر نمی‌شود ولی خواستِ آمریكا و رژیم صهیونیستی، صدور تروریسم از سوریه به كشورهای همجوار است و اردن، عراق و لبنان كاندیدِ این مسئله هستند و در این بین اردنی‌ها بسیار وحشت كرده‌اند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود در رادیو مقاومت با اشاره به تاثیرپذیری بشار اسد از وعده امارات و سعودی‌ها گفت: این دو كشور اعلام كردند اگر بشار اسد از ایران و محور مقاومت فاصله بگیرد، سوریه را بازسازی می‌كنند.

كارشناس سیاسی ادامه داد: سوریه برای همیشه از محور مقاومت جدا نشده است؛ چراكه بخشی از نیروهای كنونی در سوریه جزو اخوان‌المسلمین هستند كه از نظر اندیشه‌ای با حماسِ اخوانی همزاد می‌باشند و از این رو سرانِ حماس فرار بشار اسد را شماتت نكردند.

سید افقهی تصریح كرد: حماس به این نیت تبریك خود را برای سرنگونی بشار اسد اعلام كرده است كه اگر اخوانی‌ها سهمی از بافت امنیتی، نظامی و سیاسی داشته باشند، موجب تقویت حماس خواهد بود.

وی خاطرنشان كرد: ایران و وزارت خارجه رسما بیانیه‌ای هوشمندانه، عاقلانه و واقع‌بینانه صادر كرده است كه اولا قصد دخالت در مسائل سوریه را نداریم و به تصمیم ملت سوریه احترام می‌گذاریم و دیگر اینكه پس از انتخاب دولت مردمی، حاضر به همكاری‌های سازنده خواهیم بود.

كارشناس و تحلیلگر غرب آسیا گفت: در ایام مبارزات معارضینِ نرم –و نه مسلحانِ سوری- جمهوری اسلامی پل‌های ارتباطی را با اخوان‌المسلمین برقرار كرده بود و آنها به ما قول دادند كه اجازه دهید اوضاع تثبیت شود چون مایل هستیم همكاری خود را با ایران و مقاومت ادامه دهیم؛ چراكه امروز بحث حماس مطرح است.

سید افقهی چنین روندی را امیدوار كننده دانست و تاكید كرد: انگشت حزب‌الله همچنان روی ماشه است و عراق و یمن هم ضرباتی به بدنه رژیم صهیونیستی وارد می‌كنند و ان‌شاءالله ایران هم برای وعده صادق3 آماده می‌شود.

وی افزود: سوریه در محور مقاومت همه‌كاره نبود و نباید دل مردم را با اینگونه مسائل خالی كرد. حلقه‌های محور مقاومت فعال و برای پر كردن خلأ سوریه آماده هستند تا ان‌شاءالله شرایط منطقه به نفع محور مقاومت تمام شود.

مرتبط با این خبر

  • ایدئولوژی مقاومت، در برابر دنیا پیروز است

  • تشخیص فتنه‌ها در شرایط جنگ شناختی و ادراكی كار دشواریست

  • قدرت یمنی‌ها به باور ملی تبدیل شده است

  • منافع متضاد بازیگران در سوریه مانع آشتی ملی است

  • درگیری تركیه با كُردهای سوریه جدی شده است

  • حضور مردم كلید حل مشكلات است

  • احساس خطردشمن از وحدت درمنطقه

  • انصارالله با رونمایی از سلاح‌های جدید به نقش ژئوپلیتیكی یمن ضریب داد

  • یمنی‌ها اعتبار سامانه تاد آمریكا را خدشه‌دار كرده‌اند

  • یمن یكی از اجزای اصلی ایالات متحده مقاومت است