صدای جمهوری اسلامی ایران

رحمانیان درباره سختی‌های مستندسازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت گفت: یكی از سختی‌های مستندسازی این است كه معمولاً پدر و مادر شهدا در قید حیات نیستند و آرشیو طبیعی از خود شهدا وجود ندارد.

عباس رحمانیان، مدیر مسئول گروه رسانه‌ای «ماح» وابسته به مسجد امام حسین (ع) شهرستان جهرم در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، گفت: پیشینه تشكیل گروه رسانه‌ای ماح به 18 سال قبل و تصمیم‌گیری برای جمع‌آوری و ثبت و ضبط خاطرات رزمندگان و شاهدای شاخص دوران دفاع مقدس برمی‌گردد.


وی افزود: این كار از 18 سال قبل با یك دوربین ساده و سیستم كامپیوتری ساده از زیر زمین مسجد شروع شد تا هم‌اكنون كه آثار فرهنگی و هنری این مجموعه در جشنواره‌های مختلف منتشر می‌شود.

مدیر مسئول گروه رسانه‌ای «ماح» اظهار كرد: مستند «بچه های عباس» زندگی شهید عباس هنرور را روایت می‌كند كه زندگی خود را وقف تربیت و جذب جوانان مستعد كرد. شهید عباس هنرور پیش از انقلاب نوجوانانی كه لغزش اخلاقی و سیاسی داشتند را جذب می‌كرد و آنها را با بینش سیاسی امام و با مسجد پیوند می‌داد و تعداد زیادی از این نوجوانان هم به واسطه شهید بزرگوار به جبهه‌ها رفتند و شهید شدند.

رحمانیان با اشاره به اینكه مستند «بچه‌های عباس» جزو برگزیدگان جشنواره مردمی عمار است، گفت: این مستند بیش از 50 بار در شبكه‌های مختلف تلویزیونی پخش شده و به ذائقه مخاطب نشسته است.

وی افزود: مربیان شاخص در این مجموعه آموزش‌هایی را در زمینه تصویربرداری و كارگردانی ارائه می‌دهند و نفرات شاخص بعد از موفقیت در آزمون‌های سه‌مرحله‌ای جذب موسسه می‌شوند و شروع به كار می‌كنند.

مدیر مسئول گروه رسانه‌ای «ماح» عنوان كرد: آخرین مستندی كه ساختم مجموعه 15 قسمتی «آن روزها» بود كه خاطرات تلخ و شیرین رزمندگان دوران دفاع مقدس را روایت می‌كند و كار جدیدی كه در دست ساخت دارم مربوط به شهدای امنیت از نیروهای تیپ 33 المهدی (عج) است كه چهل روز قبل در زاهدان به درجه رفیع شهادت رسیدند.

رحمانیان درباره سختی‌های مستندسازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت گفت: یكی از سختی‌های مستندسازی در حوزه مقاومت این است كه معمولاً پدر و مادر شهدا در قید حیات نیستند و آرشیو طبیعی از خود شهدا وجود ندارد و رزمندگان هم یا حضور ذهن كافی درباره بازگو كردن اتفاقات آن دوران را ندارند یا اینكه از بازگو كردن اتفاقات تلخ متأثر می‌شوند.

وی افزود: هنرمندانی كه وارد این عرصه می‌شوند باید به صورت دلی و بدون چشم‌داشت مالی كار كنند و از خود شهدا كمك بگیرند وگرنه پیشرفتی در كارشان حاصل نخواهد شد.

كارگردان مستند «خلیل»، ساخت مستند از روزمرگی‌های زائران اربعین حسینی را از آثار بخش بین‌الملل این مجموعه عنوان كرد و گفت: آثاری كه این مجموعه در حوزه مقاومت تولید كرده عمدتاً موشن‌گرافی است و آخرین اثری كه در حال تولید است هم یك مستند به واسطه هوش مصنوعی و تكنولوژی روز است.

رحمانیان اضافه كرد: مستند «وعده دیدار» روایتی از شهید مهدی رحمانیان، مستند «معلم مدرسه ما» روایتی از شهید اسماعیل رئوفی و همچنین مستندات دیگری به عنوان «مجموعه روایات شیدایی» هم با روایتگری مادران و پدران شهدا توسط گروه رسانه‌ای «ماح» ساخته شده است.

مرتبط با این خبر

  • تأثیر زیاد رسانه‌ها بر سیاست‌های بین‌المللی/ آوارگان فلسطینی تهدیدی برای رژیم صهیونی هستند

  • غرب در میان‌مدت به دنبال حفظ بی‌ثباتی سوریه است

  • رهبر انقلاب: راهبرد شهید سلیمانی احیای جبهه مقاومت بود

  • شهید سلیمانی تعامل با جوانان را یك فریضه الهی می‌دانست

  • شكست در گسترش نفوذ با سیاست‌های متناقض آمریكا

  • كتاب «عایده» سبك زندگی مقاومت را روایت می‌كند

  • حضور دانشجویان علوم پزشكی 27 استان در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی

  • یمن تعیین كننده سرنوشت منطقه است

  • جبهه مقاومت در حوزه نظامی و رسانه‌ای به بلوغ رسیده است

  • تضعیف توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی با موشك‌های كوچك