صدای جمهوری اسلامی ایران

یك پژوهشگر اقتصاد منطقه گفت: ذیل همان گفتمان دشمن مشترك كه در مواجهه با نیروهای تروریستی داعش و گروه های دیگر كه موجب وحدت بین كشورهای منطقه شده در بحث اقتصادی نیز باید به همین صورت عملیات مقاومت اقتصادی تعریف كرد.

به گزارش رادیو مقاومت، مهدی ازرقی پژوهشگر اقتصاد منطقه در برنامه "حدیث ایستادگی" رادیو مقاومت درباره منافع اقتصادی آمریكا در منطقه غرب آسیا و حوزه كشورهای محور مقاومت گفت: منافع اقتصادی كه كه آمریكا در منطقه به دنبال آن است جدی ترین عنوانی كه می توان به آن پرداخت امنیت انرژی آمریكا و دسترسی به منابع انرژی و میدان های نفتی كشورهایی مانند سوریه و .... است البته نباید از اهداف دیكر حضور آمریكا در منطقه كه نگرانی از گسترش گفتمان جمهوری اسلامی در منطقه و امنیت رژیم صهیونیستی است، غافل بود.

وی افزود: از بعد اقتصادی اگر نگاه كنیم دو راهبرد دارد اینكه آمریكا از حضور در منطقه سود ببرد و اینكه كشورهای منطقه را از رشد اقتصادی محروم كند كه در واقع منافع آمریكا را در حوزه اقتصادی تامین می كند به عبارتی از ورود دانش اقتصادی روز به منطقه جلوگیری كند یك مدل بحث حضور مستقیم و سیطره مستقیم آمریكا است و بخش های مختلف اقتصادی كه بنای آن كنترل این بخش ها است.

این پژوهشگر اقتصادی در ادامه سخنان خود مطرح كرد: یكی ایجاد نا امنی در این كشورها است همانطور كه در مورد سوریه قبل از این ناامنی ها یكی از كشورهای توسعه یافته عربی می دانستیم و وضعیت اقتصادی چنین كشوری ثبل از جنگ به مراتب از كشوری مانند تركیه بهتر بود یا كشورهایی مانند امارات و عربستان كه امروزه در حوزه افتصادی توسعه ای دارند هم جلوتر بوده اما با ایچاد نا امنی و بی ثباتی در این كسور كه به همراه رقبای اقتصادی سوریه مانند تركیه و امارات سببب شدند كه این كشور با یك توقف اقتصادی رو به رو شود و مسیری كه قبلا در حال رفتن بود از دست دهد.

ازرقی خاطرنشان كرد: البته تحلیل حضور آمریكا صرفا اثتصادی نیست اما در هر صورت حوزه اقتصادی جزو پایه های اصلی است كه آمریكا امروزه با همین ابزار كشورهای منطقه را تحت تاثیر می گذارد از جمله كشور ایران كه از بعد اقتصادی به دنبال تحت فشار قرار دادن ایران است پس مواجهه آمریكا با كشورهای منطثه بیشتر اقتصادی است كه ایران به وضوخ مشهود است.

وی در خصوص راهبرد اقتصادی آمریكا در عراق تصریح كرد: در مورد عراق نیز طی یكسال اخیر و آشوب‌هایی كه ایجاد شد همگی با محوریت اقتصادی و معیشتی بود در لبنان نیز به همین ترتیب بوده در لبنان نیز از اهرم های اقتصادی استفاده می كنند كه به نوعی محور مقاومت را كنترل كنند و از رشدی كه به دنبال ثبات كشورها به دست می آید جلوگیری كنند در خصوص سوریه نیز تصوریب قانون سزار كه چند ماه پیش اتفاق اقتاد و قبل از آن تحریم های اروپا علیه سوریه به نوعی به دنبال استفاده از اهرم فشار اقتصادی برای كنترل كشور مقاومت است.
این پژوهشگر اقتصاد منطقه اذعان كرد: ذخایر انرژی یكی از وجوه كشورهای منطقه است كه یكی از دلایل اصلی حضور آمریكا نیز همین است ولی همراه كردن كشورهای محور مقاومت ذیل جهت گیری كلی مقاومت و كنترل و خروج آمریكا از منطقه نیازمند اشتراكاتی است به عبارتی یكی از ظرفیت ها انرژی است ظرفیت های دیگری مانند فرهنگی، تجاری مختلفی وجود دارد كه روی هر یك از این موارد می توان برنامه های مشتركی تعریف كرد.

ازرقی در تشریح سخنان خود اعلام كرد: ذیل همان گفتمان دشمن مشترك كه در مواجهه با نیروهای تروریستی داعش و گروه های دیگر كه موجب وحدت بین كشورهای منطقه شده در بحث اقتصادی نیز باید به همین صورت یود به عبارتی اگر تبیین شود كه دشمن مشتركی در حوزه اقتصادی وجود دارد و در صورتی كه ما با این دشمن مشترك مواجه نشویم فطعا باید در لایه های نظامی با این دشمن روبه رو شویم تا زمانی كه این مورد تبیین نشود بسیار سخت خواهد بود كه در منطقه اشتراكی محوریتی در بحث افتصاد منطقه تعریف كرد.

وی ادامه داد: این موضوع مطرح شده در واقع همان رویه ای كه ما در بحث نظامی به رهبری سردار سلیمانی داشتیم باید در بحث اقتصادی نیز شاهد باشیم و از طریق مشتركات موجود بین كشئرهای منطقه و تبیین دشمن مشترك كمك كنیم به ایجاد اقتصاد محور مقاومتی كه در داخل كشور مقام معظم رهبری اقتصاد مثاومتی را كه تبیین می كتتد ما باید یك اقتصاد مقاومتی نیز در منطقه تعریف كنیم و برنامه مواجهه با آمریكا در منطقه را پیش ببریم.

رادیو مقاومت صدای گفتمان مقاومت و مكتب سلیمانی در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95.5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان می‌توانند از طریق شماره 30000955 با برنامه های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.
انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است