صدای جمهوری اسلامی ایران

یك كارشناس ارشد وزارت امور خارجه گفت: یكی از ابتكارهای سردار سلیمانی كه در آرایش و نظام و جنگاوری داشت تركیبی از جنگ های مركب، ‌هیبریدی و پنج نسلی است و سبب شد بعد از سال 2000 همه جنگ ها منتج به نتیجه شود و این رمز موفقیت ایران اسلامی است.

به گزارش رادیو مقاومت، «مجتبی فردوسی پور» كارشناس ارشد وزارت امور خارجه و سفیر سابقه ایران در اُردن در برنامه جهانمرد رادیو مقاومت گفت: ما پنج نسل از جنگ ها را می توانیم در جهان كنونی دسته بندی كنیم: نسل اول جنگ ها را جنگ های منظم خطی می گویند، نسل دوم جنگ هایی هستند كه نامنظم هستند، نسل سوم از جنگ برمی گردد به نتایجی كه از جنگ اول و دوم جهانی برمی آید و به آن جنگ های مانوری و جنگ های سریع می گویند. جنگ هایی كه آلمان موفق می شد قوای نظامی خودش را چه به صورت پیاده نظام و چه به صورت استفاده از سه ركن هوایی دریایی و زمینی در پشت جبهه دشمن پیاده كند و آنها را از عقبه محاصره كند. و گفته می شود نسل سوم از جنگ ها جنگ از عقب به جلو بوده است كه دستاوردهای بالایی داشته است.

وی ادامه داد: سه دسته از نسل های اول جنگ های جهانی را جنگ های دولت ملت می گویند، اما از نسل چهارم جنگ ها وارد مراحل جدیدی می شود و كنش گرهای جدیدی وارد عرصه جنگ می شوند كه اینها در كنار هم نبرد را مدیریت می كردند‌. از آنجایی كه شكل منظم ارتش ها، بیشترین درگیری ها و جنگاوری را به شكل یگان ها یا كنش گران غیر دولتی بایستی اداره می كردند به شكل جنگ های پارتیزانی بوده، پیروزی از آن جنگ های نامنظم و نامتقارن بوده است.

فردوسی پور ادامه داد: نسل پنجم از جنگ ها را تعبیری برایش قائل می شوند و بسته به نوع نظام جهانی و سیستم جهانی سازی اتلاق می كنند كه استمرار جنگ مربوط به این پدیده نوظهور در نظام بین الملل می شود. دو تعبیر علاوه بر این پنج نسل هم می شود به عنوان جنگ های تركیبی و هیبریدی نام برد و فرق این دو این است كه در جنگ های تركیبی آرایش نظام به صورت منظم یعنی ارتش و نامنظم در كنار هم در دو جبهه مجزا انجام می شود اما در هیبریدی این نظم وجود ندارد و تداخل صورت می گیرد و از نظم خاصی تبعیت نمی كند.

وی افزود: آنچه جهان عرب پس از ولادت غده سرطانی رژیم صهیونیستی بعد از 1948 میلادی در سرزمین های فلسطین شكل گرفت، ارتش های عربی حدود پنج جنگ با نظام شكل گرفته رژیم صهیونیستی داشتند و در همه این جنگ ها كه عبارت بود از جنگ 1948 و 1947،‌1956،1973 بود و بعد از 73 زمزمه های توافقی سرانجامش شد 79. اینها به صورت منظم بود و از شكل بیشتر جنگ های نسل دو و چهارمی تبعیت می كرد اما همه این جنگ ها در مقابل رژیم صهیونیستی به شكست انجام می شد. آنچه حائز اهمیت است بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شكل گیری نیروی مقاومت است و نیروی مقاومت تركیبی از كنش گرهای غیر حاكمیتی هستند كه در سازمان های نظامی غیر منظم تربیت شده اند. تقریبا از سال 2000 بعد از شكل گیری حزب الله در لبنان بدون شلیك تیر عقب نشینی كردند و بعد از آن جنگ 33 روزه را داریم.

سفیر سابقه ایران در اُردن، ادامه داد: یكی از ابتكارهای سردار سلیمانی كه نقش مهمی در آرایش و نظام و جنگاوری داشت تركیبی از جنگ های مركب، ‌هیبریدی و پنج نسلی است و سبب شد بعد از سال 2000 همه جنگ ها منتج به نتیجه شود برخلاف جنگ هایی كه ارتش های كلاسیك عربی داشتند و این رمز موفقیت ایران اسلامی بود و اینها را باید در ویژگی های شخصیتی سردار سلیمانی ذكر كرد هم از لحاظ ویژگی های نظامی و سیاسی و اعتقادی و بینش مذهبی كه در دل و جان نیروهای مقاومت رسوخ می كرد.

فردوسی پور درباره نقش شهید سلیمانی در شكل گیری و تداوم محور مقاومت و وضعیت جنگ ها در شرایط كنونی چطور است؟ نیز گفت: استكبار جهانی احساس می كرد می تواند از این تجربه مقاومت و از دستاوردی كه در اشغال افغانستان توسط اتحاد جمایر شوروی سابق با تشكیل سازمان القاعده ایجاد كردند وضعیت جهان اسلام و عرب را در مقابل رژیم صهیونیستی در سطح منطقه ای تضعیف كنند،‌ لذا دست به كار شدند برای ایجاد تنش و آشوب.

وی در ادامه بیان داشت: وجه قالب استراتژیك ایالات متحده آمریكا بحث جنگ های خود خواسته یا جنگ های داخلی بود كه جهان اسلام و جهان عرب را خود مشغول كند و از طریق به خود مشغولی و تنش در میان طیف های مختلفی كه در منطقه غرب آسیا هست درگیری را در این منطقه نهادینه كند. بخشی از اینها گروه های تكفیری هستند كه در ساخت تشكل های نامنظم دسته بندی كردند و مسلح شان كرده و آموزش دادند كه با ایجاد جنگ های درون سازمانی و درون كشوری، شكل جدیدی از آرایش نامنظم در سطح منطقه ای را به آن دامن بزنند و بتوانند ترسیم جدیدی در سطح منطقه ایجاد كنند.

كارشناس ارشد وزارت امور خارجه، افزود: مثال های آن را می توانیم در عراق و سوریه ببینیم كه اینها مناطقی را در تصرف خود گرفتند تا بتوانند نقشه ای جدید را در سطح منطقه پیاده كنند. آنچه حائز اهمیت است این است كه این تركیب و تشكیلات در حوزه نظامی با وضعیتی كه گفتم به طور كلی متفاوت است و آنها تهی و گروه های پوچ بودند و تركیبی از یافته های نظام بین المللی به سردمداری آمریكا با تغزیه مالی كشورهای عرب منطقه ای بود. ابتكار عمل حوزه میدانی همچنان با مقاومت است خوشبختانه آنچه كه مقاومت تحت عنوان تجربه در جنگاوری با رژیم صهیونیستی كسب كرده بود در مقابل ایادی كوته بین رژیم صهیونیستی پیروزمندانه ظهور كرد و ما نوع جدیدی از آرایش نظامی را توسط سردار سلیمانی برای ریشه كنی آنها در سطح منطقه ملاحظه كردیم.

وی ادامه داد: به نسل جوان ایرانی توصیه می كنم حتما به تاریخ ایران باستان مراجعه كنند تا شبهات شان برطرف شود. ایران باستان حوزه توسعه یافته ای داشته و محدوده شبه قاره و سواحل جنوبی خلیج فارس و حتی در شمال آفریقا ایرانی ها حضور داشتند و همین الان به مناطق شمال آفریقا بروید منطقه هایی پیدا می كنید مثل منطقه كاروان معروف است و سردار رشید ایرانی در آن شهر مدفون است. نكته ای كه حائز اهمیت است این است كه ایران برخلاف كشورهای هم جوار خود ایران را هم ردیف هند چین و ... در سطح منطقه آسیا است. لذا كشوری كه تمدن بزرگ منطقه ای را شكل داده اگر به تاریخ باستانش رجوع كنید خواهید دید در حمله اسكندر به ایران در آن زمان در سرحدات غزه و جنوب لبنان مقابل لشگریان اسكندر ایستادند و آنها را به شكست وادار كردند.

فردوسی پور ادامه داد: ما بر اساس این ویژگی و مفهوم تمدنی كه برای ایران قائل هستیم باید برای صیانت از مرزهای خود سرحدات خود را در منتهی علیه حوزه مدیترانه شرقی قرار دهد و در حوزه امروز جنوب لبنان و غزه جزو سرحدات تاریخی و تمدنی ایران شمرده می شود و ایران برای اینكه بتواند این مصونیت را در حوزه جغرافیایی داشته باشد باید از بازوان خودش در این حوزه نگهداری كند. امروز هم كه مرزهای جغرافیایی محدود به وضعیت امروز كشور ما است این حوزه تاریخی و تمدنی پاسخ گوی خوبی است. هم در مقابل دشمنان باید از این استدلال تاریخی تمدنی استفاده كنیم و هم برای روشن گری نسل جدید و جوان خود استفاده كنیم و این جزو حقوق اساسی و اصلی ما است. آنچه اهمیت دارد این است كه ما به هیچ وجه برنمی تابیم دشمنی به عنوان رژیم صهیونیستی در سطح منطقه ای حضور داشته باشد و به این حوزه تاریخی تمدنی تعرض كند.

وی در ادامه نیز بیان داشت: برای صیانت از تمدن و تاریخ خودمان باید عمق استراتژیك داشته باشیم و اگر مفهوم تهدید را بخواهیم كاهش دهیم و آستانه جنگ را از كشور و از سر نظام جمهوری اسلامی ایران دور كنیم باید در عمق استراتژیك آرایش پدافندی خود را داشته باشیم كه بتوانیم از این ظرفیت ها در حوزه تامین امنیت ملی كمال بهره برداری را داشته باشیم و آن چیزی نیست جز ظرفیت هایی كه نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران تا لحظه شهادت توسط سردار سلیمانی توانسته بوجود بیاورد و ما باید تا ابد از این طرفیت و ذخیره كمال استفاده را در حوزه تامین امنیت ملی نظام ایران اسلامی ببریم.

فردوسی پور ادامه داد: داعش مخلوق دست استكبار جهانی است برای اینكه محور مقاومت را بشكنند. ماری كه آمریكایی ها در آستین پرورش داده بودند به افعی تبدیل شد. نقش مهم حشد الشعبی مخصوصا ابومهدی المهندس را نباید نادیده گرفت كه ظرفیت فرماندهی را برای آنها مهیا كردند. آنچه مهم است نیروهای مقاومت خودخواسته هستند و نباید آنها را در شاكله نظامی تعریف كنیم آنها تجسمی از حاج قاسم هایی هستند كه در رده های پایین تر شكل گرفتند. آنها توانستند رنگ و نژاد و مذهب و دیانت را به عنصر وحدت تبدیل كنند. بسیاری از برادران اهل تسنن را دیدیم كه در كنار بردار شیعه خود از وطن و منافعشان دفاع كردند و این نبود جز روحیات بزرگ سرداری به نام حاج قاسم كه از خود باوری و ولایت مداری روحیه های برجسته ای داشت و این آبشخوری شد برای تربیت نیروهایی كه امروز در قالب كلیت مقاومت اسلامی در قامت و در ردای بزرگ مقاومت در مقابل استكبار در جبهه های نبرد حاضر است.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است