صدای جمهوری اسلامی ایران

یك كارشناس اقتصاد بین‌الملل گفت:در شرایط فعلی ورود به بازسازی سوریه امری سودآور برای ایران است و یك فرصت اقتصادی است.

به گزارش روابط عمومی رادیو مقاومت، مصطفی فارویی كارشناس اقتصاد بین‌الملل در برنامه "حدیث ایستادگی" گفت: هر جنگ بزرگی یك پیروز دارد و طرف پیروز می‌تواند از مزایای پیروزی خود استفاده كند و امروزه كشور سوریه و ایران باید در زمینه اقتصادی همكاری مناسبی با یكدیگر داشته باشد و در شرایط فعلی ورود به بازسازی سوریه امری سودآور برای ایران است و یك فرصت اقتصادی است.

وی افزود: آمریكا پس از پایان جنگ جهانی دوم كه تمام صنایع اروپا نابود شده بود و خسارت سنگینی به این مناطق وارد شده بود در این شرایط آمریكائی‌ها با طرح مارشال وارد این مناطق شدند و جهت بازسازی اروپا وام پایه دلار اعطا كرده و با این سیاست پیش گرفته پس از 80 سال از جنگ جهانی هنوز هم پایه تجارت دلار آمریكا است و برای خود بازار مصرف ایجاد كرد.

این كارشناس اقتصاد بین‌الملل بیان كرد: دانش ضمنی اقتصادی در میان مردم زیاد جدی گرفته نشده است و وقتی بحث هزینه ایران در سوریه مطرح می‌شود باید زمینه‌ها و منفعت‌های ایران در این كشور را نیز باید در نظر بگیریم.

فارویی مطرح كرد: در ابتدای نابودی رژیم بعثی عراق پول ایرانی بشدت در این كشور رواج داشت و پول عراقی زیاد اعتبار نداشت و در این دوران برای ثبات این وضعیت وامی به عراق داده می‌شد با پول ایران برای خود بازار مصرف ایجاد می‌كرد و اگر حجم چاپ پول در كشور به این شدت افزایش پیدا نمی‌كرد و اسكناس چاپ شده در كشور خیلی زیاد بود، در دورانی كه منطقه به دنبال پول جایگزین بود می‌توانستیم منفعت اقتصادی چشمگیری به دست آوریم.

وی عنوان كرد: گرچه طرح مارشال طرحی بشدت استعماری است و نمی‌تواند الگوی ما باشد اما می‌توان در برخی موارد كه صحیح است مورد توجه قرار گیرد.

این كارشناس اقتصاد بین‌الملل تصریح كرد: ما كشوری هستیم كه در تمام زمینه‌ها آماده جهش هستیم در صنایع، كشاورزی و ... و تنها نیاز به بازار مصرف داریم كه این بازار مسرف در وهله اول مصرف در داخل كشور است و خرید كالای ایرانی از این حیث اهمیت دارد و هنوز فرهنگ‌سازی درستی انجام نشده كه هر خرید كالای خارجی به معنی بیكار شدن یك كارگر ایرانی و شاغل شدن یك كارگر خارجی و خروج ارز از كشور است.

فارویی ادامه داد: گام دوم توسعه بازار مصرف در سایر كشورها است و كشورهای همسایه ایران 600 میلیون نفر جمعیت دارد كه اگر تنها بتوانیم بازار كشورهای همسایه را هدف قرار دهیم منافع اقتصادی زیادی را برای كشور به دنبال خواهد داشت. انسان حتی از دشمن خود باید مسائلی را یاد بگیرد، آمریكا با كمك به دوستان و هم‌پیمانان خود مشتری بیشتری برای خود پیدا كرد و امروز تقویت جبهه مقاومت نیز برای ما دوستانی را ایجاد می‌كند كه این روابط دوستانه به معنی تقویت و هم‌افزایی اقتصادی و خودكفایی خواهد بود. توسعه كشورهای همسایه می‌تواند در تقویت اقتصادی خود ایران نیز كمك كند.

رادیو مقاومت صدای گفتمان و مكتب سلیمانی در سالگرد شهادت سردار سلیمانی از ابتدای دی ماه تا پایان آن از طریق موج FM ردیف 95.5 مگاهرتز قابل دریافت بوده و مخاطبان می‌توانند از طریق شماره 30000955 با برنامه‌های رادیو مقاومت در ارتباط باشند.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • یمن بازیگردان اصلی منطقه شده است

  • مستند «آورتین» نگاه جدیدی به زندگی سردار سلیمانی دارد

  • عامل اصلی بقای حماس، اعتقادات دینی و ارزش‌های اسلامی است

  • شكست‌های اسرائیل باعث تزلزل ساختار اجتماعی‌اش شده است

  • تلاش تركیه برای آزادسازی داعشی‌های سوریه با هدف فشار بر عراق

  • تغییر موازنه قدرت با تاكتیك‌های جدید حماس/ اعتراف دشمن به ضعفش

  • جوزف عون واقعیت‌های عینی را نادیده نمی‌گیرد

  • عمر دولت جدید لبنان درگرو تأمین منافع حزب‌الله است

  • رسانه‌های محور شرارت بر واقعیات میدان سرپوش می‌گذارند

  • حقوق بین‌الملل با اتفاقات غزه بی‌اعتبار شده است