صدای جمهوری اسلامی ایران

مدیر رادیو گفت‌وگو از چاپ 3 كتاب درحوزه علوم شناختی خبر داد و گفت: برای نخستین بار در كشور، كتاب هوشمند دایره المعارف تكنیك‌‌های علوم شناختی در بستر رسانه منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رضا كوچك‌زاده تهمتن مدیر شبكه رادیو گفت‌وگو گفت: بعد از تلاش دو ساله تیم پژوهشی و برنامه‌سازان این شبكه، كتب سه‌گانه علوم شناختی شامل «دایرة المعارف تكنیك‌های علوم شناختی»، «ساعت بیست و چهار و یك دقیقه» و «روایت رنگ‌ها» و«دایرة المعارف تكنیك‌های علوم شناختی» در بستر رسانه به مرحله چاپ و انتشار رسیدند. این كتب مبتنی بر استفاده از فناوری‌های نوین و واقعیت افزوده نیز می‌تواند برای مخاطب قابل استفاده باشد و از این جهت نیز اقدامی نو در زمینه تولید محتوا صورت گرفته است.

"ساعت بیست وچهار و یك دقیقه"، آشنایی با شیوه عملیاتی در نبردهای شناختی

كوچك زاده تهمتن در معرفی كتاب "ساعت بیست وچهار و یك دقیقه"، افزود: بنابر ضرورت تبیین نبردهای شناختی و با هدف پاسخگویی به برخی ابهامات در اذهان عمومی، به ویژه نخبگان جوان و دانشجویان، برنامه رادیویی «ساعت بیست وچهار و یك دقیقه» طراحی و تولید شده است. تمركز برنامه ساعت بیست وچهار و یك دقیقه بر پیمایش عِلمی و عَملی و بررسی مصداقی درخصوص نبردهای شناختی، با تأكید بر تكنیك‌ها و روش‌ها بوده است تا سطح مناسبی از شناخت و آگاهی را به مخاطب خود ارائه كند.

مدیر رادیو گفت‌وگو گفت: از جمله خروجی‌های این برنامه هم كتابی با همین عنوان است. در این كتاب كوشش شده تا با رویكردی تبیینی، درك و آشنایی مناسبی از شیوه عملیاتی در نبردهای شناختی و رویكردها و شگردهای آن در مواجهه با مخاطبین ارائه شود. عملكرد رسانه‌های معاند در عملیات روانی در حوزه‌هایی چون نمایش ناكارآمدی انقلاب اسلامی در ابعاد اقتصاد، فرهنگ، امنیت، دیپلماسی و مدیریت؛ كمپین سازی و ایجاد خطوط موازیِ مقابله با جمهوری اسلامی، ایجاد دوقطبی‌سازی‌های كاذب در جامعه ایرانی، تلاش برای استحاله ارزش‌ها، تبیین مفهوم‌شناسی مقاومت و ضدمقاومت، گفتمان‌زدایی از انقلاب اسلامی و... از جمله مهم‌ترین محورهای مورد بررسی و كنكاش در این كتاب است.

وی تصریح كرد: در این كتاب ضمن بررسی مفهوم علوم و نبرد شناختی، به بررسی ابعاد، ابزار، شگردها و شاخص‌های این نوع از نبردهای نوظهور پرداخته‌ایم. همچنین تلاش شده است ضمن تشریح اشتراكات نبرد شناختی با سایر نبردهای رسانه محور نظیر «جنگ نرم»، «جنگ روانی»، «تهاجم تركیبی» و... به تفاوت‌های فی مابین نیز پرداخته شود.

كوچك زاده تهمتن افزود: بجاست در ارتباط با طراحی و پخش برنامه و همچنین تدوین این كتاب از خانم نوشین رهگذر تهیه‌كننده برنامه، دكتر علیرضا داودی سردبیر و كارشناس برنامه گروه برنامه‌ساز شبكه رادیویی گفت‌وگو و خانم سیده فاطمه شعار قدردانی شود.

كوچك زاده بیان كرد: فصل نخست كتاب "ساعت بیست و چهار و یك دقیقه"، مشتمل بر مباحث مطرح شده از سوی كارشناسان و صاحب‌نظران دعوت شده در برنامه «ساعت بیست وچهار و یك دقیقه» است كه در مجموعه‌ای با همین عنوان گردآوری شده است. همچنین این كتاب از فردا در اختیار جامعه مخاطبین برای افزایش دانش و شناخت خود از عرصه نبرد شناختی است.

"روایت رنگ‌ها" به بیان مصادیق تكنیك‌های شناختی در بستر رسانه می‌پردازد

مدیر شبكه رادیویی گفت‌وگو در معرفی جلد دوم كتب شناختی این شبكه گفت: برای رسیدن به دركی دقیق بر مبنای مستندات (دانش پایه و تجربه‌گرا) از روند بهره‌گیری رسانه‌ها از تكنیك‌های علوم شناختی در ساحت‌های مختلف متناسب با جامعه، برنامه «روایت رنگ‌ها» طراحی، تولید و در رادیو گفت‌وگو پخش شده است. شبكه رادیویی گفت‌وگو به عنوان رسانه‌ای با جامعه هدف نخبگانی، این برنامه را در مسیری كه از آن تحت عنوان «تولید دانش» به صورت بومی و ارائه آن به مخاطب با دربرگیری و فراوانی موضوعات متنوع یاد می‌شود، میزبانی كرده است.

كوچك زاده تهمتن افزود: حوزه علوم شناختی جزء حوزه‌های بسیار پیچیده‌‌ای است كه با توجه به دگردیسی و تكاملی كه در امتداد حوزه عملیات روانی و مدیریت‌های برداشت اتفاق افتاد، بعد از سپری شدن سه دهه، به واسطه پیچیدگی‌هایی كه در ایران اسلامی به وقوع پیوسته، جزء مهم‌ترین علوم برای طراحی و سازماندهی عملیات میدانی در حوزه‌های سخت‌افزاری، نرم افزاری، فردافزاری و فكرافزاری شده است.

وی خاطرنشان كرد: این شبكه با هدف آگاهی بخشی اجتماعی پیرامون این نبرد و معرفی راهبردها، رویكردها، روش‌ها و تكنیك‌های نبرد شناختی دشمن، اقدام به طراحی و تولید مجموعه برنامه‌های مختلفی كرده است. از جمله این برنامه‌ها، «روایت رنگ‌ها» نام دارد. برنامه‌ای كه در آن ضمن آشنایی مخاطب با ابعاد و مؤلفه‌های نبرد شناختی، تلاش شد تا به صورتی مجمل، اما كافی، به تكنیك‌ها و شگردهای این نبرد اشاره شود. در این برنامه ده‌ها تكنیك شناختی در ساحت نبرد رسانه‌ای همچون سكوت و عبور، صدای بلند، آبشار داغ، استدلال بی منطق- منطق موازی، انتخاب سخت در شرایط آسان، شگرد مافوق تصویر، حملات تدریجی، انعكاس مستمر، حركت كیبوردی، آفند غیرعامل، اطلاعات قسطی، دلهره مداوم و... كه توسط رسانه‌های نظام سلطه در اقناع سازی افكار عمومی مخاطبان ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد تجزیه و تحلیل شده است تا مخاطبان این برنامه، آشنایی و اشراف بیشتری به محیط و رویكرد رسانه ای دشمن پیدا كنند.

مدیر شبكه رادیویی گفت‌وگو افزود: جلد دوم مجموعه كتب شناختی كه متن مكتوب و كامل برنامه «روایت رنگ‌ها» است، مكعبی از اطلاعات لازم و ضروری را به سمع، نظر و خوانش مخاطبان ایرانی واگذار می‌كند. در این كتاب، تعریف مفاهیم، و تبارشناسی جنگ شناختی، اهداف و ابعاد جنگ‌های شناختی و تكنیك و شگردهای رسانه‌ای این نوع نبرد در تأثیر بر مغز و محاسبات شناختی مخاطبان، مورد مداقه و بررسی قرار گرفته است تا خوانندگان درك نسبی و مجملی از این نبرد داشته باشند.

نخستین جلد دایره‌المعارف شناختی از عملكرد تكنیك‌های شناختی در بستر رسانه می‌گوید

كوچك زاده تهمتن ضمن معرفی نخستین دایره المعارف تكنیك‌های شناختی در بستر رسانه تشریح كرد: مجموعه دایره المعارف «تكنیك‌های علوم شناختی» حاوی 270 تكنیك اختصاصی احصاء شده است كه در یك مجموعه گردآوری شده است. تكنیك‌هایی كه به ترتیب در 90 تكنیك به صورت تز (پایه)، 100 تكنیك در چارچوب آنتی تز و 80 تكنیك در فرم سنتز، به صورت ویژه مرتبط با رسانه در همه ساحات آن تولید و عرضه می‌شود. البته در مرحله اول فقط جلد اول این كتاب كه شامل 90 تكنیك پایه است منتشر شده، بر مبنای نگارش علمی و قواعد الزامی عملی، هر چند به نحوی بدیع و دقیق این تكنیك‌ها در این مرحله تألیف و تدوین شده است، لیكن، محتوای اقماری مرتبط با این تكنیك‌ها در ساحت عملیاتی در نزد رسانه‌ها در قالب‌های مختلف تولید و راستی آزمایی محتوایی شده است كه این روش جزء اولین و اصولی‌ترین مراحل تأیید كاربردی بودن و اختصاصی بودن این تكنیك‌ها است.

وی در پایان این تلاش بی‌بدیل را محصولی قابل بهره‌برداری و استفاده از سوی اصحاب رسانه و تمام سیاستگذاران این عرصه دانست و تاكید كرد: از آنجا كه ما در نبردی جدی در عرصه رسانه قرار داریم، به نظر می‌رسد این دانش منبعث از نگاه بومی كه با تلاش گروهی متخصص گردآوری شده، بتواند در حكم نقشه راهی مناسب برای عزیزان رسانه‌ای باشد.

گفتنی است رادیو گفت‌وگو روی موج FM ردیف 103,5 مگاهرتز روانه آنتن می‌شود.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • رضا كوچك زاده، مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت رادیو مقاومت؛ رسانه استقامت تا پیروزی

  • مدیر رادیو مقاومت: با بدنه كارشناسی و شبكه تحلیلگران ارتباط منظم و مستمر داریم

  • مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت/ رادیو مقاومت؛ رسانه استقامت تا پیروزی

  • رضا كوچك زاده، مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت

  • راه‌اندازی بخش عربی رادیو مقاومت(اخبار ادبی و هنری)

  • مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت راه‌اندازی شد

  • رضا كوچك زاده، مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت

  • راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت

  • راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت

  • بخش عربی رادیو مقاومت راه‌اندازی شد