تحلیلگر ارشد روابط بینالملل با اشاره به چالشهای آتشبس گفت: عدم اعتماد طرفین به واسطه سابقه نقض مكرر آتشبس از سوی اسرائیل، فشارهای داخلی در هر دو طرف، نقش فعال بازیگران خارجی از جمله تركیه از چالشها و موانع احتمالی اجرای توافق آتشبس در غزه است.
مهدی مقسومی، كارشناس و تحلیلگر ارشد روابط بینالملل در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، درباره توافق آتشبس در نوار غزه و میزان پایبندی رژیم صهیونیستی به این توافق اظهار كرد: ما نمونه آتشبس و توافق را در لبنان داریم كه متأسفانه رژیم صهیونیستی مجدداً در روزهای اخیر به لبنان حمله كرد و اتفاقات ناگواری را رقم زد.
وی افزود: هیچ امیدی به اینكه رژیم صهیونیستی به قول و قرار خود پایبند باشد، نیست چراكه اساساً ذات این رژیم بر مبنای برعهدی و نافرمانی شكل گرفته است.
تحلیلگر ارشد روابط بینالملل با اشاره به چالشهای آتشبس تصریح كرد: عدم اعتماد طرفین به واسطه سابقه نقض مكرر آتشبس از سوی اسرائیل، فشارهای داخلی در هر دو طرف و نقش فعال بازیگران خارجی از جمله تركیه از چالشها و موانع احتمالی اجرای توافق آتشبس در غزه است.
مقسومی تصریح كرد: حكمی كه توسط دادگاه لاهه علیه نتانیاهو صادر شد اگرچه اتفاق مثبتی بود اما با توجه به اینكه مدت زمان زیادی از این حكم گذشته و اجرایی هم نشده، میتوان گفت كه بیشتر جنبه نمایشی دارد. دولتهای عضو دادگاه بین المللی لاهه متعهد هستند كه اگر نتانیاهو در كشورشان رؤیت شد، او را دستگیر كنند اما شاهد بودیم كه نتانیاهو بعد از صدور حكم به آمریكا سفر كرد و دستگیر هم نشد.
وی با بیان اینكه احزاب مخالف نتانیاهو به شدت فعال هستند و فشارهای داخلی از داخل جامعه صهیونیستی به نتانیاهو بسیار زیاد است، گفت: افرادی هم در داخل اسرائیل هستند كه دستگیری و محكومیت نتانیاهو را پیگیری میكنند.
تحلیلگر ارشد روابط بینالملل، آینده نتانیاهو و ادامه حضور او در قدرت را با توجه به چالشهای داخلی منوط به سه عامل دانست و اظهار كرد: حمایت داخلی، نتایج پروندههای قضایی و نحوه مدیریت درگیریها و تنشها و تحولات منطقهای سه عاملی هستند كه قدرت نتانیاهو به آن ها بستگی دارد.
مقسومی گفت: سه مرحلهای بودن پذیرش آتشبس موضوع بااهمیتی است و امیدوارم نتایج خوب و مثبتی برای محور مقاومت داشته باشد.