صدای جمهوری اسلامی ایران

جلیلی به مصاحبه الجولانی با رسانه‌های رژیم صهیونیستی و حمایت او از نقش تل‌آویو در تضعیف محور مقاومت اشاره كرد و گفت: این وقایع نشان‌دهنده تلاش جدید اسرائیل برای تغییر معادلات منطقه‌ای با استفاده از نیروهای نیابتی است.

محمد جلیلی، تحلیلگر مسائل سیاسی و غرب آسیا در برنامه برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، به مصاحبه الجولانی با رسانه‌های رژیم صهیونیستی و حمایت او از نقش تل‌آویو در تضعیف محور مقاومت اشاره كرد و گفت: این موارد شواهدی از پیوند عمیق میان تروریسم تكفیری و اهداف صهیونیستی در منطقه است. این وقایع نشان‌دهنده تلاش جدید اسرائیل برای تغییر معادلات منطقه‌ای با استفاده از نیروهای نیابتی است.

وی به سابقه الجولانی در جبهه النصره و داعش اشاره و اظهار كرد: این شخص در تلاش است تا یك جبهه ملی برای مخالفت با دیكتاتوری خاندان اسد تشكیل دهد. البته در ظاهر تلاش‌های آنها برای ایجاد حكومتی دموكراتیك در سوریه است اما این اظهارات به نوعی روكشی از واقعیت‌های عمیق‌تر و وابستگی‌های تاریخی آنها به غرب واستكبار است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و غرب آسیا به بررسی وضعیت امنیتی و سیاسی در سوریه و نقش تركیه و ایران در این زمینه پرداخت و تصریح كرد: در هر شهری كه تركیه حضور داشته، پرچم این كشور به اهتزاز درآمده و هیچ حمله‌ای به سمت اسرائیل یا نیروهای آمریكایی در شمال سوریه صورت نگرفته است.

جلیلی افزود: كنسولگری ایران به سفارتخانه تبدیل شده و برخوردهای نامناسبی با افراد علوی در مناطق جنوبی سوریه گزارش شده است و حتی برخی از این افراد ترور شده‌اند.
وی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت در خصوص وضعیت حرم حضرت عقیله بنی هاشم و حوادث مرتبط با آن گفت: تصاویری را شاهد بوده‌ایم كه كه نشان می‌دهد وسایل حرم در حال غارت است ولیكن این مسائل صحت ندارد.

كارشناس و تحلیلگر سیاسی به وابستگی‌های این گروه‌ها و شخصیت‌های آنها اشاره كرد و گفت: بسیاری از آنها در گروه‌های تروریستی مانند جبهه‌النصره و احرارالشام فعالیت داشته‌اند. نیروهایی از 90 كشور در سوریه حضور دارند كه این افراد به‌ویژه از كشورهای اروپایی و عربی جذب شده‌اند.

جلیلی در درباره نحوه تأمین مالی این گروه‌ها و پرداخت‌های كلان به برخی فرماندهان ارتش سوریه اظهار كرد: این اشخاص، در شرایط اقتصادی دشوار، مبالغ زیادی دریافت كرده‌اند تا هیچ اقدامی انجام ندهند.

وی در پاسخ به دلایل سریع فروپاشی نظام اسد در سوریه به چندین عامل كلیدی اشاره و عنوان كرد: خستگی و ورشكستگی ارتش سوریه، عدم تمایل خانواده اسد به ادامه كار، احساس ناامیدی در میان مردم، جریانات تجزیه‌طلب و عدم مقاومت در برابر نیروهای خارجی منجر به یك فروپاشی سریع و كم‌هزینه در مدت 11 روز شد و هیچ‌كس در برابر این تحولات مقاومت نكرد.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • معرفی كتاب «اعجاز ده سردار»

  • سلیمانی‌ها